İZMİR / BAYRAKLI - Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu

Tarihçe

80.Yıl Metaş İlkokulu, 1972 yılında ilkokul olarak açılmış, İlköğretim Okulu olarak devam etmiş ve en son  2012 yılında eğitim sisteminde gidilen değişiklikten sonra aynı okul içerisinde iki farklı okul olarak bir yıl varlığını sürdürmüştür. 2013 yılından bu yana da Ortaokul olarak devam etmektedir.

Okul 3 bloktan oluşmaktadır. A blok 1972 yılında Metaş Metalürji Fabrikası tarafından hazine arazisi üzerinde yaptırılmıştır. Daha sonra okul, çevre öğrenci kapasitesine cevap veremeyince aynı kuruluş tarafından B blok inşa edilmiştir. 1982 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından C blok hizmete açılmıştır.

Okul, 22 derslik (anasınıfı ve özel alt sınıf dahil), 1 Fen ve Teknoloji laboratuarı, 1 Bilişim Teknolojileri sınıfı, 1 kütüphane, 1 resim atölyesi, 1 müzik ve halk oyunları çalışma odası, 1 spor odası, 1 Teknoloji Tasarım odası, 1 arşiv odası, 1 araç ve gereç odası, 1 çok amaçlı salon, 4 idareci odası, 1 Öğretmen odası ve kantinden oluşmaktadır. Okul bahçesi ise yeşil alan, futbol sahası, basketbol sahası ve voleybol sahasından oluşmaktadır.

80.Yıl Metaş Orta Okulu'nda 36 öğretmen, 520 öğrenci, 4 yardımcı çalışan bulunmaktadır. Okul 2014-2015 Eğitim yılında tam gün eğitime başlamış ve 09:00-15:10 saatleri arasında eğitim vermektedir.

Okulun idari kadrosu 1 müdür ve 2 müdür yardımcısından oluşmaktadır. Okulun ismi Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu olarak değişmiştir ve  Bayraklı ilçesinde, Milli Eğitim'e bağlı ilköğretim okulları içinde önemli bir yere sahiptir ve her geçen gün daha da gelişmektedir. Hedefimiz, yapıcı, yaratıcı, iyi ahlaklı insanlar yetiştirmektir.

Yayın: 04.01.2013 - Güncelleme: 29.11.2022 16:07 - Görüntülenme: 2466